Veckans trendspaning: Glasvasen

Den bulliga glasvasen Dagg från Svenskt tenn har florerar flitigt på bloggar och i instagramfölden under den senaste tiden. Men nu kommer bubblarna.

Oklart exakt när den bulliga glasvasen Dagg, i design av Carina Seth Andersson för Svenskt tenn, blev statement-vasen över alla andra. Men troligtvis någon gång i höstas, då den började dyka upp upp överallt i bloggar och instagramflöden. Peakade sedan över jul när det visades sig att den låg i många julklappspaket.

Säga vad man vill om den vackra Dagg, men den kräver sina blommor och sitt arrangemang. Det går inte att stoppa ner vad som helst i öppningen som ter sig en smula liten mot omfånget och djupet på vasen. Se bara så mycket känslor vasen rörde upp bland läsarna i Amanda Schulmans blogg, "det stora vas-och-tulpan-bråket"!

 

Vasen Dagg i design av Carina Seth Andersson, 2 400 kr.
Vasen Dagg formgiven av Carina Seth Andersson, Svenskt tenn och ärvda vinkaraffer.

H&M Homes glasvas blev en populär ersättare för alla som tyckte att 2400 kronor var i mastigaste laget för en vas. Så nära vi kunde komma Dagg då, ett klart prisvärt (99 kr) alternativ som är förvånandsvärt vacker och sirlig, perfekt för vårens tulpanbukett.

H&M Homes prisvärda glasvas, 99 kr.

UPPDATERING
Nu lanserar Mio vasen Flora, så nära du kan komma Dagg utan att köpa Dagg. Skamlös plagiering, eller inspiration? Döm själva.

 

Så i kölvattnet av Dagg-begäret kommer här några intressanta bubblare, och Svenskt tenn står alltjämt för de största ha-begären.

Vasen Stubbe och Kotte, även dessa designade av Carina Seth Andersson. Stubbe är stor och maffig precis som Dagg, Kotte något mindre och nättare.

Vasen Stubbe från Svenskt tenn i design av Carina Seth Andersson.
Vasen Kotte, Svenskt tenn, design av Carina Seth Andersson.

Och för att fortsätta på den runda, bulliga formen, kommer Anna Elzer Oscarsons lilla runda keramikvas, Dusty Diamond säkert dyka upp i en och annan blogg och inredningsreportage framöver.

Anna Elzer Oscarsons vas Dusty Diamond.

Kommentera

Nu kan du kommentera med Facebook. Vi vill gärna höra dina åsikter så logga in med ditt Facebook-konto och skriv din kommentar.

Läs mer om våra regler