Eric Josjö

Stilrent Ikeakök i The Hamptons

Svenska Kerstin Meyer och maken Will tillbringar ofta helgerna i sommarhuset i The Hamptons utanför New York. Här har det inrett med Ikeakök och tunnelbanekakel på väggarna.

The Hamptons är New York-bornas eget semesterparadis. Här, längst ut på östra Long Island, ligger sommarvillorna på rad och stränderna är vita och milsvida med fri sikt ut över Atlanten. I ett av dessa hus har svenska Kerstin Sund Meyer och hennes amerikanske man Will Meyer sitt sommarställe. Huset från 1980-talet är byggt i ”saltbox”-stil, en amerikansk arkitektur med träfasad och ett asymmet riskt snedtak. Det ligger helt nära stranden, granne med konstnären Jackson Pollocks studio.

Bakom huset finns en pool som omgärdas av en ligusterhäck, en vanlig variant på skyddsstaket i Hamptons, som förutom att hindra barn från att trilla i också fungerar som insynsskydd. I trädgården syns också andra växter som är vanliga i Hamptons: höga, vajande prydnadsgräs, och hortensior med klotformade blomställningar i vitt och blått.

Paret bor i Brooklyn sedan många år. Will är arkitekt och designer med egna firman Meyer Davis studio, och Kerstin har ett förflutet i matlagningsvärlden. Numera är hon hemma med de gemensamma barnen Lily, 7, och William, 4 år. Huset köpte de 2010.

De cirka 280 kvadratmeterna är fördelade på fyra sovrum, tre badrum, vardagsrum och kombinerat lekrum och tv-rum.

Öppet och lättillgängligt kök med öppna hyllor, kaklade väggar. Köksskåp från Ikea, de runda handtagen från E R butler hardware ger marin känsla.
Ett vitmålat gammalt matbord fick ett nytt liv med marmorskiva. Lampor från Aero och stolar av Ray & Charles Eames.
Vardagsrum. Ett utslitet bord från Knoll har klätts om i mjukt kalvskinn. Matta från Rug company. Fårskinn från Nya Zeeland. Konst av Bosco Sodi, Enrique Battista, Dustin Yellin, Eve Tremblay och Chrissy Lloyd.
Byrå från inredningsbutiken Golden calf i Williamsburg, Brooklyn. Konst av Enrique Battista. Sängen är bäddad bland annat med linnepåslakan från Walles & Walles.
Havsblå byrå. Diptyk av Enrique Battista, vaser från Walles & Walles och Garbo i Stockholm och Aeor New York.
Poolen omgärdas av ligusterhäckar som insynskydd. Trädgårdsmöbler och solstolar från Design within reach. Ottomanen är egen design.
Dagbädd i teak ritad av husägaren, kuddarna förvaras i lådan under soffan. Kuddar från Roberta Roller Rabbit.
Gardinerna i badrummet är upphängda på ett rep. Gardiner från Roberta Roller.

Publicerad i Sköna hem nr 2, 2013.

Fler kök i vårt galleri, Kök.

Kommentera

Nu kan du kommentera med Facebook. Vi vill gärna höra dina åsikter så logga in med ditt Facebook-konto och skriv din kommentar.

Läs mer om våra regler