Slottsliv!
Case Study, Översättning och

Slottsliv

Slottsliv!

Norr om Köpenhamn ligger ett kungligt sommarslott som blivit privat. Numera bor medlemmarna i en och samma stora familj i de många byggnaderna. I slottets stora gästflygel lever ett par som älskar 1700-talet och inte ändrar på något i onödan. Hellre drapera en sjal över en sliten fåtölj än att klä om den!

På rullgardinen i hallen har tryckts ett gammalt kopparstick som visar slottets huvudbyggnad som den såg ut på 1700-talet.
I stället för en traditionell hall­spegel har paret en gammaldags rakspegel stående på ett litet bord. Hyllan under bordet är bra när man vill lägga ifrån sig småsaker.
Soffan är från 1800-talet och designad av tysk-österrikaren Michael Thonet som var pionjär inom böjträtekniken. Bordet, liksom silvertekannan i dansk empirstil, är från 1700-talet. Kopparna tillhör en teservis från sekelskiftet 1800/1900 och används till vardags
Den ljusa inbyggda verandan kontrasterar fint mot rummens mörkare färgskala
Furugolven har hängt med sedan slottets gästflygel byggdes på 1700-talet. De få mattor som finns används mest för att hålla ihop vissa möbelgrupper.
En samling tavlor och fotografier på vardagsrumsväggen. De välvda nischerna i hörnen skapar symmetri i rummet. Kakel­ugnen är det enda i rummet som är nytt.

Kommentera

Nu kan du kommentera med Facebook. Vi vill gärna höra dina åsikter så logga in med ditt Facebook-konto och skriv din kommentar.

Läs mer om våra regler