Mångmönstrat
PATRIK ENGQUIST

MångmönstratI sovrummet står ett gammalt sminkbord. Tapeten liksom gardinerna i samma mönster Suva, är en klassiker från engelska Sanderson/Frank & cordinata. Taburetten är gustaviansk.

Mångmönstrat

På Astrid Lindgrens Dalagatan i Stockholm bor en familj med Pippi Långstrump som förebild och miljöerna ur Lotta på Bråkmakargatan som inredningsideal. Paradvåningen myllrar av mönster. Och nästan inget av möblemanget är nytt.

I vardagsrummet vilar en patinerad hjort med lampskärm. Bordet är en av flera bambumöbler i hemmet, ärvda efter en farbror.
Toaletten är tapetserade med tapeten Asuka från Osborne & Little/Cadoro och har mosaik från Kakelspecialisten.
I klädkammaren fungerar toile de jouy­mönstret Jouvence från Manuel Canovas/Cadoro som fond. En stor väggfast spegel, heltäcknings­matta och en liten fotpall gör utrymmet mjukt och inbjudande.
En grön sagoskog med hjortar täcker ena väggen i barnrummet, Cerisy från Manuel Canovas/Cadoro. Täcket på sängen är sytt av ett 70-talstyg och ingår i det egna märket Splendid baby. Taklampa av äldre modell, inköpt i secondhandbutiken Wigerdahls värld i Stockholm.
Matrum med 70-talsblommig vaxduk.
En guldig sängmöbel, inhandlad på loppis, samspelar med intensiva växt- och fågelmönstrade Suva, från engelska Sanderson/Frank & cordinata.
Köket och skåpluckor Applåd kommer från Ikea. Mönstret i tapeten Paradis är ritat av Josef Frank, produceras av Borås tapeter. Marmorskiva och diskho är specialbeställda hos Stenfirma Bror Törner i Stockholm.

Kommentera

Nu kan du kommentera med Facebook. Vi vill gärna höra dina åsikter så logga in med ditt Facebook-konto och skriv din kommentar.

Läs mer om våra regler