Malene inpå livet
Christian Burmester

Malene inpå livet

Malene inpå livet

Med känsla för harmoni i färger och material har modeskaparen Malene Birger skapat ett hem fyllt av av bilder, ljus, silver, handväskor och andra älsklingsprylar. I Köpenhamns gamla varvsområde har hon hittat sin hemmahamn.

På den gustavianska byrån står några oljeporträtt i sällskap av en venetiansk spegel. glasburken ligger gamla smycken, både äkta vara och loppisfynd.
Konst, stilleben och textilier spelar stor roll i Malenes inredning. I soffan lgger kuddar av egen design. Lampor, Bestlite bl 3 floor.
Ett soffbord räcker inte för alla böcker som ska ligga framme. stället används ett gammalt matbord för boktravarna. hemmet finns alltid fräscha blommor, här ampelmedinilla i metallurnor.
I väntan på att de ska hitta sin plats har Malene en samling tavlor stående i en korg. Vackert i sig.
Vardagsrummet domineras av ett enormt, gråmålat skåp, fyllt av silverpjäser och glasföremål. I howardsoffan ligger kuddar i egen design, mittemot står svarta läderfåtöljer från Fritz Hansen. Soffbordet är egentligen en kista, draperat med täcke från Marocko. Samlingen med ljusstakar står på en stor silverbricka.
Malene samlar inte bara på smycken, vackra smyckeskrin ingår också i hennes samlingar – som står framme som prydnad.
De afrikanska skulpturerna är inköpta i New York. Älghornen som är nedstoppade i en läderväska kommer från Sverige.
Necessären i ormskinn ingår i en specialserie som tillverkades som julklappar till företagets anställda.
Malene skriver ner alla sina idéer i läderbundna anteckningsböcker.
Framför den inramade affischen från Chanel står vintageskor från Dior.
I arbetsrummet är de två stora bordslamporna tongivande. På tavelhyllor framför skriv-bordet har Malene placerat konstverk som inspirerar: Fotografier av Picasso och Marilyn Monroe tillsammans med egna teckningar samt gamla etsningar som är inköpta på olika auktioner.
Silver och fuskpäls är synonymt med Malene Birger, som både inreder med och klär sig i favoritmaterialen.
Till och med badrummet får agera galleri. Malene lägger snäckor i handfatet, som vattnet får rinna över.
En blandad samling konst ger liv åt hemmet. Gamla och moderna fotografier, träsnitt, oljeporträtt från 30-talet, astronomibilder … Sänglinne och överkast går i svartvitt, men med olika mönster. Leksakshunden är en mjukisvariant av Malenes egen hund, Delhi.

Kommentera

Nu kan du kommentera med Facebook. Vi vill gärna höra dina åsikter så logga in med ditt Facebook-konto och skriv din kommentar.

Läs mer om våra regler