Etta and the city

Etta and the citySällskapsdelen är lyxigt vit med heltäckningsmatta som gör rummet mjukt och inbjudande. Lägg märke till det upphöjda golvet mot köket. Hellånga vita linnegardiner gör att rummet upplevs som större, bredare och ljusare. Ikeasoffa Göteborg i vitt linne, och soffbord av Isamu Noguchi, 1944. Rosa kaffekopp och kudde, Svenskt tenn. Den ”öppna spisen” eldas med en speciell vätska och ger maximal mysfaktor, från Lilla soffbutiken. I förgrunden en vit Barcelonafåtölj, plexilampa från Kartell.

Etta and the city

Ylva Martelius älskar tv-serien Sex and the city och har förfinat sin sekelskiftesetta till glamourös och bekväm perfektion. ”Jag tycker att jag lyckats få fram känslan av ett lyxigt hotellrum”, säger hon.

gavel med tunna gardiner som också fungerar som insynsskydd. Rottingbord och stolar med rosarandiga kuddar passar i det fria.
Ylva Martelius i vita soffan. Favorit­muggen är från Google där hon också arbetar.
Matbordet uppdukat med det ärvda porslinet i vitt och guld. Bordet på pelarfot – inga skrymmande ben! – har iläggsskivor när man är flera. Stolar Henriksdal med vit linneklädsel, Ikea. Vita linnegardiner blandade med vita genombrutna ger ombonad lyxkänsla.
Köket med inredning Abstrakt från Ikea. En enkel glasskiva mellan bänkskåpen förstärker det luftiga intrycket. Den inbyggda bokhyllan är en standard-Billy från Ikea.
Badrummet är inrett med fasetterat kakel. En infälld spegel täcker väggen ovanför handfatet vilket ger en känsla av rymd. På golvet gråsvart klinker. Vitt skåp och handfat från Ikea, kranar, duschvägg och duscharmatur från Fredells.
I ett hörn i vardagsrummet ryms dubbelsängen med vit linneklädd gavel. Sänglampor från R.o.o.m, och vit mohair­pläd, Svenskt tenn. Kuddar i chockrosa och aprikost taftsiden livar upp. Mellan badrumsdörren och eldstaden sitter en lång spegel, och tre vita fläktskåp från Ikea, som till synes svävar fritt på väggen.
Hallen är liten, men upplevs som större tack vare takhöjden och att allt är vitmålat. Den cremefärgade heltäckningsmattan åter­kommer i det stora rummet. Gardin­stången sitter uppe vid taket för att accentuera höjden.
Snygg förvaring i Ylvas klädkammare där hyllor varvas med hängutrymme och skorna står prydligt uppradade på väggfasta sko­ställ. Gymnastikskorna ryms i genom­skinliga boxar, Fredells har garderobsinredningen.

Kommentera

Nu kan du kommentera med Facebook. Vi vill gärna höra dina åsikter så logga in med ditt Facebook-konto och skriv din kommentar.

Läs mer om våra regler