Kristoffer Johnsson

Visningslägenhet 1 Annedal

Visningslägenhet 1 – Annedal

3 rok 81 kvm – Borätt/Lindberg Stenberg arkitekter – Inredning av Linda Sjögren/Moodhouse interiör

Vardagsrum med soffa från Altero, Ire. Småbord Bella från Hay. Patchworkmatta av kelimbitar från mattgrossisten Bargi. Kuddar Dot från Hay och lampor av och från Tom Dixon.
Vardagsrum med soffa från Altero, Ire. Småbord Bella från Hay. Patchworkmatta av kelimbitar från mattgrossisten Bargi. Kuddar Dot från Hay och lampor av och från Tom Dixon.
Matplatsen med bord och lampa från Muuto, köksstolar från Hay. Matta Mio och träbänk från Ikea.
Bokhyllan Stacked från danska Muuto består av olika moduler att fritt kombinera ihop.

Att utforma och organisera lägenheter så att alla ytor är aktiva är alltid den stora utmaningen, konstaterar arkitekten Dag Lindberg.

– Här har vi också tänkt på ljusaxlar, på diagonaler och att kök och vardagsrum ska upplevas som ett enda stort rum. Sovrumsdelen ligger separat in mot gården där känslan är mer privat med större avstånd till grannhusen än mot gatan.

En viktig detalj för att fånga in maximalt med ljus är balkongens placering vid sidan om vardagsrummet. Den vanligare placeringen rakt utanför de stora fönstren gör att grannens balkong ovanför skuggar.

Klädkammaren är som ett litet rum, men får enligt byggnormen inte kallas det. Med sitt fönster fungerar det ändå som gäst- eller arbetsrum för den som vill.

Inredningen i visningslägenheten är tidstypisk med trärena möbler, järn och vitt i kombination.

– En grundtanke är variation, med många småmöbler som är lätta och enkla att gruppera om, som den kombinerbara bokhyllan, säger inredaren Linda Sjögren. Det är också viktigt att ens personlighet syns i hemmet. Med inredningen visar jag vem jag är, precis som i valet av mina kläder. n A Matplatsen

Kommentera

Nu kan du kommentera med Facebook. Vi vill gärna höra dina åsikter så logga in med ditt Facebook-konto och skriv din kommentar.

Läs mer om våra regler