Joakim Bergström

Med influenser från New York

Exklusiva material och rena ytor skapar hotellsvitskänsla i den gigantiska ettan med influenser från New York.

– Jag ville att mitt hem skulle kännas som en hotellsvit. Ett enda stort rum med möjlighet att skärma av med textilier och glas. Med lite temperament och långt ifrån det skandinaviska svala, säger lägenehtens ägare.

Färgskalan är dov och sober och bryts på ett elegant vis av med den enorma lampan i mitten av rummet som likt toppen på en skalad, saftig blodapelsin breder ut sig över soffbordet. Med sin starka färg, och skärmen på drygt en meter i diameter utgör lampan lägenhetens hjärta, och erbjuder såväl värme som en fin balans mot rummets i övrigt neutrala färgsättning. Tonerna återkommer också i några av kuddarna i den inbjudande soffan.

Soffan i vardagsrummet är svenska Ire. Kuddar från Missoni home, Kamelo och Julie & Clark. Taklampan är liksom soffbordet beställningsvara från Nyström + Persia. Rottingstol från Dis. Kandelabrar från Julie & Clark.
Inga väggar, inga dörrar. Bara en glasskiva och flera meter böljande textil skärmar av sovrumsdelen. Kashmirkuddar och pläd från Carin C för Adams hus.
Soffkuddar från Missoni home, Kamelo och Julie & Clark.
Kökslampornas insida fick ange tonen på mässingsplåten på köksväggen. Skåpen är specialtillverkade av Nyström + Persia.

Publicerad i Sköna hem nr 14, 2012.

Fler vardagsrum att inspireras av i vårt galleri, Vardagsrum.

Intresserad av hotellstil? Kika in i vårt galleri, Hotellstil!

Kommentera

Nu kan du kommentera med Facebook. Vi vill gärna höra dina åsikter så logga in med ditt Facebook-konto och skriv din kommentar.

Läs mer om våra regler