Johan Carlson

Elegant compact living

Compact living på 60 välplanerade kvadratmeter. Allt får rum: Vardagsrum, matrum, sovrum och arbetsplats för tre personer.

I funkistvåan på Gärdet lever en vuxen och två tonåringar compact living.

Bra förvaring var nödvändigt och lägenhetsinnehavaren började med att beställa ett stort handgjort skåp från Dalarna, behandlat för att få ett lite slitet utseende och målat i en dämpad  grön färg som fick inspirera till färgvalet i resten av bostaden.

Väggarna målades genomgående med kulören shaded white, som trots namnet innehåller mycket grönt pigment.

Göran är ju känt som en lugnande färg, och vi ville ha en miljö med mycket lugn och värme.

Vardagsrummet rymmer även matplats, sovalkov och arbetshörna. Chesterfieldsoffan Rebel Union Jack kommer från Andrew Martin, och mjukas upp av sammetskuddar. Draperi och gardiner i grönt linnetyg från Garbo.
Den öppna spisen flankeras av handgjorda skåp som har inspirerat färgvalet i lägenheten. Bord Svenskt tenn, sammetsfåtöljer i gustaviansk stil, nytillverkade i Skåne. Matta från Garbo.
Sovrummet har delats av med draperi i grönt linnetyg (samma som hissgardinen). Ljuskronan i tenn är nytillverkad i gammal stil, från Garbo.
Arbetshörnan med spegel från Auktionsverket över det nötta skrivbordet. Jieldélampan ger en medveten kontrast. Liksom den turkosa industristolen från Garbo.

Publicerad i Skapa stilen 1, 2012.

För mer industriell stil, kika in i vårt galleri, Industriellt!

Fler artiklar om compact living:

Compact living hos inredare Jimmy Schönning.

Compact living de luxe.

Kommentera

Nu kan du kommentera med Facebook. Vi vill gärna höra dina åsikter så logga in med ditt Facebook-konto och skriv din kommentar.

Läs mer om våra regler