Pernilla Hed

Dusty deco i Vasastan

Gammaldags fransk bistro blandat med vintagefynd. Den före detta kontorslokalen blev ett smakfullt hem.

Kanske så nära ett Soho-loft man kommer i Sverige. Den gamala kontorslokalen på Rörstrandsgatan blev ett trivsamt hem med industiell värme toppat med olika vintagefynd.

Köket med inredning från Nolte. Matbordet i betong byggdes på plats, Nilvander ateljéer. Wegnerstolar, industrilampan är köpt på inredningsbutiken Karaktär. Kelim från Taners mattor.
Det vackra pelarbordet i hallen är fyndat på Myrorna. Den stora guldspegeln från antik– och kuriosaaffären Déjà vu. Kruka och blommor från Makalösa blommor.
I vardagsrummet Howardsoffor och soffbord med marmorskiva, Knoll.
I vardagsrummet clubfåtölj från Dusty deco och soffbord med marmorskiva från Knoll. Vitrinskåp från Raja. Taklampa med fåglar, Plan ett och platsbyggda bokhyllor, Nilvander ateljéer.
Glovplattorna i badrummet kommer från Stiltje, handfat med ställning från Fired earth. Väggarna är strukna med marmorkalkpastan tadelakt, från Stiltje. Handdukar Himla och silvrig kista fyndad på loppis.

Publicerad i Sköna hem nr 2, 2013.

Kommentera

Nu kan du kommentera med Facebook. Vi vill gärna höra dina åsikter så logga in med ditt Facebook-konto och skriv din kommentar.

Läs mer om våra regler