Karl Anderson

Compact living – tvåan blev en stor etta

Joakim Walles gjorde om den lilla tvårummaren till en stor etta. Compact living gör att han trots allt få plats med allt.

När Joakim Walles köpte tvåan i funkishuset för ett par år sedan visste han direkt att han skulle komma att vilja göra om planlösningen. Båda rummen var för små, han ville ha mycket mer yta och beslöt sig för att göra om de 45 kvadratmetrarna till en stor etta istället.

– Planlösningen var dum tyckte jag, ett pyttelitet kök och sovrummet mitt i. Jag rev ut allting och nu har jag en liten lägenhet som ändå har allt.

Badrum i marmor och mörkt trä.

I badrummet sitter 50x50 cm stora plattor av italiensk cararramarmor på väggar och golv. Handfat från Duravit, blandare från Dornbracht, lampor miniglow från Flos. Lådorna under handfatet egenritade och byggda av en snickare.

Industriellt kök med industrilampor, udda stolar och marmorvägg.

Köket i återhållen industridesign.

I vardagsrummet fungerar bokhyllan som rumsavdelare.

När tvåan blev en etta är det enda rummet nu stort och luftigt, och delas på mitten av bokhyllan från italienska Porro från Walles & Walles. Även soffan och mattan är från Walles & Walles. Skrivbordet är ett höj- och sänkbart arkitektbord, skrivbordsstol Sjuan, Arne Jacobsen.

Sovrum med sänggavel och hissgardin.

Bakom bokhyllan finns sovrumsdelen och arbetshörnan. Sänggavel och sängkläder från Walles & Walles collection. Skrivbordslampan är köpt på en marknad i Paris.

Publicerad i Sköna hem nr 6, 2012.

Kommentera

Nu kan du kommentera med Facebook. Vi vill gärna höra dina åsikter så logga in med ditt Facebook-konto och skriv din kommentar.

Läs mer om våra regler