Sanna Lindberg

Art déco och designklassiker i trendig våning

Den kala företagslokalen har förvandlats till en trendig studio. Designklassiker samsas med art déco, vackra detaljer och smarta lösningar.

Missa inte våra bildgallerier!

Sköna hems bildgalleri med mängder av inspirationsbilder!

Till våra 67 bildgallerier

Citymails företagslokal har förvandlats till ett trendigt boende. Lokalen var helt i vitt och är nu färgsatt med koppargrönt, mörkt grått och ett tak i smutsrosa. Alla väggfärger är noggrant utvalda och inköpta från Farrow & Ball.

Trots stora fönster finns inget annat än rullgardiner. På väggarna inte en tavla, de väl utvalda detaljerna, färgerna och möblerna räcker gott och väl!

– Jag är väldigt ombytlig berättar Hanna som äger våningen. Men jag har ett bestående inredningsmotto – att ingenting ska vara vitt. Många är så rädda för färg. De tror att rummen blir mindre om man målar med mörka färger, men det blir det ju inte. Det blir bara mörkare, och då får man inreda med många lampor istället.

Vardagsrum

I vardagsrummet samsas flera fina klassiker. Taklampan Taraxacum, i design av Achille Castiglioni för Flos, lyser över den blåa Wassily-fåtöljen som formgavs 1927 av Marcel Breuer. I hörnet står Harry Bertoias Diamond chari. Soffan Togo formgavs av Michel Ducaroy 1973 för Ligne roset. Soffbordet är art déco. Gungstol av Ray & Charles Eames. Spegel från Dusty deco.

Box i marmor och glas från Asplund.
Ovanpå skåpet står en utsökt vas av Jaime Hayon för Lladró. Den matchande undulatskulpturen bredvid hittades på en antikmarknad i Berlin.

Matplatsen med udda stolar.

Skåpet är från auktionshuset Metropol och var vitt från början. Nu är det målat i samma gråskala som finns i kök och vardagsrum. Ovanpå skåpet står en utsökt vas av Jaime Hayon för Lladró. Den matchande undulatskulpturen bredvid hittades på en antikmarknad i Berlin.

Fantastiskt skåp fyndat på Bukowskis market.

Vitrinskåpet är fyndat på Bukowskis market och har bland annat dekorerats med tidningsmagasin och träfigurer från David Weeks studio.

Publicerad i Sköna hem nr 5, 2012.

Kommentera

Nu kan du kommentera med Facebook. Vi vill gärna höra dina åsikter så logga in med ditt Facebook-konto och skriv din kommentar.

Läs mer om våra regler