44 nyanser av vitt

Måste man byta från vitt till fläckvänligt bara för att man får barn? Svenska Paula Buitenen-Eklund gav inte vika för några påtryckningar när hon inredde familjens helvita hus i holländska Haag. Det finns ju tvättmaskin!

Vardagsrummet har en ombonad känsla med mjuka kuddar och plädar i olika vita nyanser. Bordet är egentligen en gammal säng, räddad ur en container. Sofforna står på hjul och kan lätt skjutas undan för att ge mer utrymme. De stora fönstren är typiska för holländska townhouses.
Det stora arbetsrummet används av hela familjen, och fungerar som ett andra vardagsrum. I taket ger lampan Regolit varmt ljus. De vitmålade Ivarhyllorna från Ikea är perfekta för en överskådlig ordning.
På dörren hänger Paulas hemgjorda stora kalender med plats för hela familjens aktiviteter.
Det ljusa köket har en arbetsbänk i betong, och har extra breda arbetsytor. Skåpen av vitlaserad ek har synlig ådring. Öppna hyllor ger öppen känsla, men kräver ett visst mått av ordningssinne. Stolar från Ikea.
I köket är bordet placerat så att glasdörrarna lätt kan öppnas ut mot den lilla trädgården. Foto: Lois Lemaire
Sovrummet på första våningen har stora generösa ytor. Förutom sängen finns här en biblioteksdel med en longchair. Sängborden är tillverkade av gamla äppellådor som har kalkats och försetts med hjul. Vaggan från Leander är egentligen för liten för lillkillen Kalle, men så fin att den får hänga kvar ett tag till.
Paula har tagit med sig en släktklenod från Sverige, gungstolen är byggd av farmors far och målad vit (!) av farmor.
Det ljusa badrummet har ett stort fönster mot trädgården. Golvet är i betong, och de tjocka hyllplanen inbyggda i skorstensgången.

Kommentera

Nu kan du kommentera med Facebook. Vi vill gärna höra dina åsikter så logga in med ditt Facebook-konto och skriv din kommentar.

Läs mer om våra regler