Anne Nyblaeus

3 rum och kök mitt i city

Lägenhetsinnehavarna bytte ett vitt, nybyggt hem i Göteborg mot ombonat 1800-tal i Stockholms city.

På den svarta byrån står en kruka med snäckmotiv av den amerikanska inredaren John Derian, från K & co som också har värmeljushållaren i svart och guld, samt solrosspegeln.
Begagnat skrivbord, stol Louis Ghost av Philippe Starck. Spegel av Jacques Adnet från Gubi. Vas och lampa Tine K. Billybokhyllor och handvävd matta i design av Anna Sörensson för Ikea.
I sovrumet, sänggavel från Dis, sängbord Ikeas Hemnes med nya beslag. Lakan H&M home. Sänglampa Bestlite. Beigegrå tapet Rajapur från Cole & son.
Matbordet är begagnat och målat svart. Stolar av Ray och Charles Eames. Vägglampa 265, Flos. Koskinnsmatta med zebratryck.
I köket skåp, spis och fläkt från Ikea, luckorna heter Ramsjö. Skivan på köksön är av cararramarmor. Barstolarn Charles Ghost, Kartell. Spegel Housedoctor och vägglampor och pendel Bestlite.
Garderoberna med spegeldörr är Ikeas PS, med påklistrade paneler från myovelays.com. Ljusstaken i fönstret är från holländska Pols potten.

Publicerad i Sköna hem nr 1, 2013.

Kommentera

Nu kan du kommentera med Facebook. Vi vill gärna höra dina åsikter så logga in med ditt Facebook-konto och skriv din kommentar.

Läs mer om våra regler