Martin von Brömssen

Skira spetsdukar och broderade linnelakan blir ljuvlig sommargardin

Fynda spetsdukar på loppis och gör din egen egen skira sommargardin!

Fynda skira broderade dukar på loppis och anvädn lapptäcksteknik till att sy en personlig sommargardin.

Vacker hög av gamla spetsdukar från loppmarknader i Sverige och Frankrike. Sy ihop och gör en vacker, skir gardin till sommarfönstret.
Samla ihop gamla spetsdukar i nyanser av vitt och sy ihop i lapptäcksteknik för att passa sommarfönstret! Gör en enkel upphängning och sy fast veckband i överkant på baksidan. Trä en tunn spoltråd genom veckbandet. Fäst två små spikar i fönsterbågen och vira fast ståltråden. Antik vette skapar känsla av skärgård.
En skir spetsgardin bildar vackra skuggor. I sovrummet hänger också en organzagardin med lagda veck och knytband, Mary´s house. Lampskärm i silduk, Blå galleriet.
Vit spetsgardin och 1700-talsbord, båda från Mary´s house. Kaffekanna, Royal Copenhagen och gammal emaljerad kanna, privat.
Stillebentips: Stapla en hög med gamla fina böcker ton i ton och använd ett gammalt krus för att samla fina fjädrar.
Högtidstyg i blått och vitt tryckt på linnebatist, Westergaard & Kovacs/Bortom bergen. Skapa ett rustikt omtag av ett kraftigare hampasnöre flätat till en snodd. Karstolen klädd med kraftigt linnetyg, Mary´s house, kudde med blåvitt blocktryck, Chatwal & Jonson och antik fågelbur, Brocante by Susanne.

Kommentera

Nu kan du kommentera med Facebook. Vi vill gärna höra dina åsikter så logga in med ditt Facebook-konto och skriv din kommentar.

Läs mer om våra regler