dickoatts.com

Så lägger du heltäckningsmatta själv

Att lägga heltäckningsmatta själv är relativt enkelt. Tänk bara på att ta till skärsmån när du beställer din heltäckningsmatta.

En heltäckningsmatta är ljuddämpande och höjer mysfaktorn avsevärt i rummet, framför allt i sovrummet. Dagens heltäckningsmattor har utvecklats och kvaliten förfinats.

De flesta heltäckningsmattor går bra att lägga direkt på betonggolvet, då de andas vlket gör att luften transporteras genom mattan. Den enda typen av heltäckningsmattor man inte ska lägga direkt på betong är mattor med gummibaksida.

Det är relativt enkelt att själv lägga heltäckningsmatta. Du behöver inte limma, däremot rekommenderas att använda dubbelhäftande tejp längs kanterna.

Tänk på att räkna in en skärsmån på cirka 5 cm när du köper heltäckningsmatta, då de flesta rum inte har räta vinklar.

Vadderad sänggavel, Bohem och överkast från Mio. Foto: Martin Löf

 

Så lägger du heltäckningsmatta

– Ta bort eventuella golvlister. Det går dock bra att lägga heltäckningsmatta utan att ta bort golvlister.

– Rengör golvet noga.

– Börja med att tejpa längs kanterna på rummet med dubbelhäftande tejp, även trösklarna.

– Lägg mattan på plats och pressa mattan från mitten ut mot väggarna. Använd en mindre bräda eller liknande när du pressar mattan utåt. När du pressat ut mattan mot kanterna trycker du ner mattan mot brytpunkten mellan golv och vägg så att mattan sitter mot tejpen. Använd ett mindre föremål för att få ner mattan så nära väggen/golvet som möjligt.

– Skär mattan med en mattkniv mot vinkeln mellan vägg och golv.

– Sätt eventuellt golvlister på plats.

Läs mer

Ombonat sovrum med heltäckningsmatta

Kommentera

Nu kan du kommentera med Facebook. Vi vill gärna höra dina åsikter så logga in med ditt Facebook-konto och skriv din kommentar.

Läs mer om våra regler