Johan Carlson

Allmoge och modern design i fin mix

Hanna och Jacob Bruce spontanköpte linneväveriet Växbo lin och på nätterna renoverade de sitt nya hus. Modern design och allmoge går hand i hand genom hela huset.

Barnrum med antik växasäng i allmogestil.

Antik växasäng och gammal 70-talstapet.

Köket går i lantlig stil med vackra detaljer.

Köket med specialinredning i gammal stil. Bakom stänkskyddet i härdat glas syns tapeten Näskotts hembygdsgård från Handtryckta tapeter. På golvet en gammaldags allmogebonad köpt på nätauktion. Text: Johan Carlson

Badrumet i en skön stilmix! Rå betong, nedsänkt badkar och en vacker kakelugn som pricken över i!

Badrummet är som ett litet spa med nedsänkt badkar. Kakelugnen är som en färgklick där rå betong och vitt kakel för övrigt sätter stilen. Bakom glasväggen som syns som en linje mitt i bild ryms bastun.

Matrummet.

Matplats med allmogestolar och duk från Växbo lin.

Vardagsrummet med slammad eldstad och en industriell, flagad och ruffig spiraltrappa till ovanvåningen.

Industriell känsla i vardagsrummet med gråslammad stram eldstad. Betonggolvet är slipat och såpaskurat , och på väggarna har grålumpspapp i rivna ark färsts med tapetklister. Soffa från Norrgavel, bord från Hay och matta Mattmäklarna. Barnens fåtöljer är tillverkade av husets morfar och omklädda i tyg från Växbo lin.

Sovrum med allmogedetaljer.

I sovrummet är överkastet gjort av en duk med en insydd rand av servettyg. Sänggavel från Denny´s home och kuddar från Pakistan. Hemvävda trasmattor.

Kommentera

Nu kan du kommentera med Facebook. Vi vill gärna höra dina åsikter så logga in med ditt Facebook-konto och skriv din kommentar.

Läs mer om våra regler